„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.1 °C
apmācies

Izdota stāstu grāmata bērniem latgaliešu valodā

lakuga.lv

Biedrība „Latgolys Studentu centrs” izdevusi bērnu stāstu grāmatu „Meikuleņš īpazeist omotus” latgaliešu valodā. Tā ir ilustrēta stāstu sērija par lācēna Meikuleņa un viņa draugu – meitenītes Martas, zaķenītes Podziņas un ezīša Pukšķētāja -- piedzīvojumiem, iepazīstot dažādus amatus. 

Grāmatas tekstu autore Meldra Gailāne ir studējusi filoloģiju Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā (RTA), raksta gan prozu, gan dzeju. Kopš 2012. gada Meldra ir Daugavpils Universitātes projekta „Austrumlatvijas literārā akadēmija” dalībniece, viņas dzeja ir izdota vairākos kopkrājumos. Grāmatas ievadā autore raksta, ka stāstiņi par lācēnu atnākuši kopā ar rotaļu lācīti, ko meita pirms vairākiem gadiem laimējusi kādā konkursā.

Grāmatas skaisto ilustrāciju autore ir māksliniece Līga Munda. Izdevuma redaktore – Sandra Ūdre.

Grāmatas galvenā mērķauditorija ir pirmsskolas un jaunākā skolas vecuma bērni.

Grāmatiņa „Meikuleņš īpazeist omotus” tiks dāvināta Latgales bibliotēkām un būs pieejama jebkuram interesentam. Tā ir izdota ar Latgales reģiona attīstības aģentūras, Valsts Kultūrkapitāla fonda un AS „Latvijas Valsts meži” finansiālu atbalstu.