„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.2 °C
apmācies

Kultūras pilī joprojām nav izremontēta sporta zāle

Aleksandrs Rube

6. jūnijā Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājas lapā publicēta informācija par konkursu saistībā ar darbiem Daugavpils Kultūras pilī – sporta zāles renovāciju un jaunas ugunsdrošības sistēmas uzstādīšanu. Pašlaik objektā netiek veikti nekādi darbi.

Kultūras pils ārējā apdare ir pabeigta, lai gan, iespējams, pēc ugunsdrošības sistēmas uzstādīšanas būs vēl šis tas jāpabeidz. IUB pieteikumu izskatīs vismaz mēnesi, pēc tam varēs sākt būvdarbus.

Atgādinām, ka, ņemot vērā visu iepriekš veikto Kultūras pils siltināšanu, remontdarbu kopējās  izmaksas ir 3,1 miljoni eiro. Nav izslēgts, ka jauno uzdevumu veikšanai tiks piesaistīta būvfirma „Lagron”, kura iepriekš nespēja laikus nodot objektu un bija spiesta maksāt sodu.

Kultūras pils direktors Aleksandrs Rudzs pastāstīja, ka pašlaik ir atcelti visi kultūras pasākumi, jo iestādei nav tiesību slēgt jebkādus līgumus ar māksliniekiem ieilgušo būvdarbu dēļ. Taču, neskatoties uz to, daudzi piedāvājumi tiek ņemti vērā – vadībai ir savs potenciālo pasākumu saraksts, kuri varētu kļūt par programmas pamatu gadījumā, ja visi remontdarbi tiks ātri pabeigti.