„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+2.0 °C
daži mākoņi

Mediķus reģioniem piesaistīs ar pārcelšanās kompensācijām RU

pexels.com

Lai piesaistītu medicīnas darbiniekus reģionālajām slimnīcām, Veselības ministrija (VM) nolēmusi piešķirt kompensācijas mediķiem, kas apņēmušies strādāt reģionos vismaz piecus gadus. Plānots piesaistīt 1420 ārstniecības personas un atbalstīt 100 ģimenes ārstu prakses.

Finansiālais atbalsts būs pieejams ārstiem, māsām, ārstu palīgiem, māsu palīgiem, vecmātēm, fizioterapeitiem un ergoterapeitiem, kuri ir gatavi doties darbā ārpus Rīgas, lai sāktu darbu stacionārā, ģimenes ārsta praksē, psihiatrijas praksē vai Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā.

VM iniciatīva paredz, ka, apņemoties sniegt valsts apmaksātus veselības aprūpes pakalpojumus piecu gadu garumā, ārstniecības personas varēs saņemt dažāda veida kompensācijas, piemēram, vienreizēju pārcelšanās kompensāciju par darbu reģionos un terminētu ikmēneša uzturēšanās izmaksu kompensāciju uz laiku līdz 24 mēnešiem. Kompensācija pienāksies arī par katru ģimenes locekli vienas mēnešalgas apmērā. Finansējums šim mērķim paredzēts no Eiropas Savienības struktūrfondiem, tie ir 10 miljoni eiro.

Daugavpils reģionālās slimnīcas valdes loceklis Reinis Joksts norāda, ka iniciatīva ir apsveicama, jo speciālistu trūkst, taču pagaidām ir neskaidrs, vai tā būs sekmīga. „Šobrīd slimnīca varētu pieņemt darbā pat 20 jaunus speciālistus,” saka R. Joksts.

Pilnu rakstu lasiet 12. jūnija numurā.