„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.2 °C
apmācies

Ar sporta zāles būvēšanu Randenē nesteidzas

pixabay.com

Pirms gada viens no skaļākajiem pašvaldību vēlēšanu solījumiem Daugavpils novadā bija sporta zāles būvniecības plāni Randenē. Līdz maijam Daugavpils novada sporta skola kopā ar Sporta nodaļu izstrādāja apkopojumu par savu vīziju, taču pašvaldība vēl nesteidzas izstrādāt tehnisko projektu.

 „Vai projekts tiks realizēts, pagaidām vēl grūti pateikt,” norāda Daugavpils novada domes priekšsēdētājas vietnieks Arvīds Kucins. Viņš gan informē, ka drīzumā darba grupai plānots doties vizītē uz Jēkabpili, lai iepazītos ar tur uzbūvēto sporta manēžu. Pagaidām tiek uzsvērts, ka projekts tiktu realizēts kā Randenes pamatskolas zāle, jo šobrīd skolai nav savu telpu sporta mācību stundām. Tā kā līdz pusdienlaikam to izmantotu pamatskolas audzēkņi, sporta būvei jābūt piemērotai skolas vajadzībām.

Savukārt sporta skolai šeit būtu telpas vieglatlētikas un boksa nodarbību organizēšanai. „Mums būtu nepieciešams, lai tā būtu vieglatlētikas manēža,” stāsta sporta skolas direktors Jānis Skrinda, „vajadzētu arī vietu boksa ringam, jo šobrīd nodarbības notiek ļoti šaurās telpās.” Pašlaik boksa nodarbības notiek nelielā telpā Kalkūnē. Ja projekts tiks īstenots, arī vieglatlētu grupas no attālākiem pagastiem vismaz vienreiz nedēļā mērotu ceļu uz Randeni. Pagaidām vieglatlētiem ziemā tiek īrētas telpas Daugavpilī, bet vasarā tiek izmantots Višķu stadions.

„Treškārt, tur būtu sporta spēļu laukums, kur arī vietējie dzīvotāji varētu nodarboties ar sportu,” atzīmē domes izpilddirektore Vanda Kezika. Tas būtu nepieciešams, piemēram, florbolistiem, kuri šobrīd uzrāda labu sniegumu gan bērnu, gan pieaugušo grupās, norāda J. Skrinda.