„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+5.8 °C
apmācies

Saules skolas būvlaukumā ceļas jaunais korpuss

Aleksandrs Rube

Sākoties vasarai, Daugavpils dizaina un mākslas vidusskolas Saules skola teritorijā sākusies jaunā korpusa galveno būvdarbu aktīvā fāze. Skolas direktore Inguna Kokina atzīmē, ka būvdarbi norit labā tempā un cer uz turpmāku šī projekta paplašināšanu.

Maija beigās Daugavpili apmeklēja Būvniecības valsts kontroles biroja eksperti un pozitīvi novērtēja celtnieku darbu. Defekti netika konstatēti. Strādāt noteiktā grafika ietvaros izdodas galvenokārt tāpēc, ka ziemā nebija ilgas dīkstāves – vien divas tehniskā pārtraukuma nedēļas. Ik nedēļu skolā sapulcējas speciāla komisija – pasūtītāji, darbu izpildītāji (SIA „Lagron”), būvniecības un autoruzraudzības speciālisti. Tiek izmantotas arī videokonferences.

Aktuāls komisijas uzdevums ir nesenais lēmums par to, ko iesākt ar demontētās ēkas fragmentu Saules ielā 2. Sākotnēji šo būvi plānoja pilnībā nojaukt, taču pēc tam izskanēja priekšlikums saglabāt gala sienu, tādējādi ietaupot materiālus un samazinot darbu apjomu. Taču, rūpīgi to izvērtējot, speciālisti tomēr nolēma nojaukt objektu pilnībā.

Skolas vadība cer, ka pilnībā tiks demontētas vecās garāžas (bijušās „Daiļrades” darbnīcas), izstrādāti radošo darbnīcu un ēkas Muzeja ielā 3 (dienesta viesnīca) pārbūves projekti. Tas viss ir pēdējais lielā kompleksā projekta posms, kuram vēl jāatrod līdzekļi.

Jaunā Saules skolas bloka nodošana ekspluatācijā paredzēta 2019. gada pavasarī. Modernizācijas kopējās izmaksas pašlaik ir 4,9 miljoni eiro.