„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.3 °C
apmācies

Pabeigti būvdarbi Krāslavas pils staļļu attīstībai

kraslavasvestis.lv

Šī gada maija beigās pabeigti ERAF projektā “Rīteiropas vērtības” plānotie būvdarbi Krāslavas pils kompleksa staļļos – Amatu mājā. Būvarbi uzsākti 2017.gada novembrī, darbu veicējs iepirkuma rezultātā - personu apvienība “PMK un BBA”.

Lielākie paveiktie darbi - jumta nomaiņa visai ēkai, fasādes renovācija, komunikāciju pieslēgumi, iekšdarbi ēkas daļā uz pils pagalma pusi, teritorijas labiekārtošana. Projekta ietvaros turpinās darbs pie sadarbībā ar mākslinieku Raimondu Vinduli izstrādātās ekspozīcijas “Pi vīna golda” izveides, kas veltīta Krāslavai raksturīgā piecu dažādu tautību kulinārā mantojuma tradīcijām un kurai Krāslavas Vēstures un mākslas muzejs ir piesaistījis papildus finansējumu no Valsts kultūrkapitāla fonda

Muzeju programmas līdzekļiem, savukārt Krāslavas gleznotāja Valentīna Zlidņa piemiņas istabas ierīkošana plānota nākošgad. Staļļos būs telpas Latgales kulinārā mantojuma ēdienu demonstrējumiem un degustācijai; atsevišķās telpās tiks izvietoti Krāslavas Vēstures un mākslas muzeja fondi.