„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.6 °C
apmācies

Uz frizētavu pēc prestiža

Dinija Jemeļjanova

Arnis Fasoļa apņēmies ko tādu, kas Krāslavā daudzos vietējos radījis izbrīnu. 21 gadu vecais jaunietis dažu mēnešu laikā ieguvis friziera sertifikātu, lai frizētavā „Prestižs” aicinātu par sevi parūpēties arī seniorus un mazturīgos.

Baltas un sarkanas sienas, televizors, dīvāns, kur uzgaidīt, Arnis nelielajā telpā, kur atradīsies frizētava, plāno izkārtot daudz ko. Padomus sniedz paziņa -- dizainere Vācijā, viņa arī ieteikusi nosaukumu „Prestižs”. Varētu šķist, ka „Prestižs” neasociējas ar frizētavas auditoriju, taču Arnis skaidro, ka arī cilvēki cienījamā vecumā ir pelnījuši saņemt augstas kvalitātes pakalpojumus. „Man ar vietējiem senioriem ir labas attiecības,” apgalvo Arnis. Vēl pavisam nesen jaunietis strādājis par brīvprātīgo Krāslavas Kristīgās Bībeles centrā, kur palīdzējis senioriem apgūt datorprasmes.

Lai īstenotu ideju par savu frizētavu, Arnis piedalījies pašvaldības izsludinātajā konkursā jauniešiem, kura mērķis ir aicināt jauniešus uzsākt Krāslavas novadā komercdarbību. Sākumā viņam nācies saskarties ar apkārtējo skepsi un skaudību par to, kā 21 gadus vecajam jaunietim dažu mēnešu laikā izdosies kļūt par sertificētu frizieri un izveidot savu uzņēmumu. „Daudzas frizētavas nav remontētas kopš deviņdesmitajiem gadiem,” stāsta Arnis, „es vēlos, lai cilvēks, te atnākot, smeltos pozitīvas emocijas, nevis klausītos vietējās baumas, skandālus. Uz frizētavu jānāk atpūsties.”

Frizētavas atklāšana paredzēta ceturtdien, 14. jūnijā pl. 12.00.

Pilnu rakstu lasiet 12. jūnija numurā.