„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.6 °C
apmācies

Apspriež vēl viena transporta mezgla projektu RU

Pirmais transporta mezgls starp Smilšu un Smiltenes ielu tiek būvēts bez kavēšanās // Foto: Aleksandrs Rube

Daugavpils domē izveidota jauna darba grupa, kuras mērķis ir sagatavot tehnisko specifikāciju un projekta uzdevumu otra transporta mezgla būvniecībai piena kombināta mikrorajonā. Šis viadukts, kurš savienos Slobodku un Kandavas/Stacijas ielu, tika apspriests jau sen, taču tikai tagad pašvaldība nolēma aprēķināt tā iespējamās izmaksas.

Komunālās saimniecības pārvaldes vadītājs Aivars Pudāns atzīmēja, ka darba grupas izveidošana nebūt nenozīmē, ka pilsētai ir resursi šīs idejas īstenošanai. Taču tas ir svarīgs solis iespējamo grūtību izprašanā. Piemēram, pašvaldībai rūpīgi jāizpēta sadarbības jautājums ar VAS „Latvijas dzelzceļš” (LDz), vēl jo vairāk tāpēc, ka pašlaik valstiskā līmenī tiek apspriests vērienīgs dzelzceļa līnijas Rīga—Daugavpils elektrifikācijas projekts.

Ceļš pie gaisa tilta uz Slobodku jau ir noasfaltēts

„Mums ir bijusi ļoti interesanta pieredze ar „Latvijas dzelzceļu”, būvējot transporta mezglu Latgales ielā (2009.—2011. gads),” atceras A. Pudāns, „būvdarbu laikā LDz pārstāvji nepaziņoja mums, ka viņiem jāpārvieto vairāki lieli kabeļi un pneimatiskais transportieris. Atbildot uz mūsu jautājumu par saskaņošanu, viņi atklāti paziņoja: „Mēs nemaz nebijām domājuši, ka jums te kaut kas sāksies.”

Nav izslēgts, ka kārtējais transporta mezgls būs noapaļots, kas ļaus turpināt kustību gan pa Kandavas, gan Stacijas ielu. Ja tas notiks, autovadītājiem vairs nebūs stāvēt pie divām dzelzceļa pārbrauktuvēm piena kombināta mikrorajonā.