„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.1 °C
daļēji mākoņains

Lēnāk brauksi – tālāk tiksi

pixabay.com

Šonedēļ VP Latgales reģiona pārvaldes patruļpolicijas ekipāža Daugavpilī apturēja kārtējo pārgalvīgo ātrumpārkāpēju. Veicot ierasto ceļu satiksmes uzraudzību Daugavpils teritorijā, policisti pamanīja kādu automašīnu, kas brauca ar vairāk nekā divas reizes lielāku ātrumu, nekā atļauts. Likumsargi minēto transportlīdzekli apturēja un veica nepieciešamo pārbaudi.

Tika konstatēts, ka automašīna Audi, ko vadīja 1980. gadā dzimis vīrietis, traucās ar ātrumu 120 km/h vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 50 kilometri stundā. Par šādu pārkāpumu Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā ir paredzēts naudas sods no 540 līdz 680 eiro un transportlīdzekļu vadīšanas tiesību atņemšana uz 12 mēnešiem.

Valsts policija aicina vadītājus nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, kā arī citu ceļu satiksmes noteikumu prasību neievērošana apdraud ne tikai paša transportlīdzekļa vadītāja, bet arī citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību un veselību.

Lielākā daļa satiksmes negadījumu notiek, pārsniedzot maksimāli atļauto kustības ātrumu, vai izvēloties ātrumu, kas neatbilst ceļa un meteoroloģiskajiem apstākļiem. Pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu pat par 10 km/h, palielinās risks nokļūt satiksmes negadījumā, jo, kad radīsies kustības bīstamība un vajadzēs uz to noreaģēt, veicot bremzēšanu, tad apstāšanās ceļš palielināsies par vairākiem metriem. Šie metri var būt izšķiroši ceļu satiksmes negadījumā!