„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+8.2 °C
apmācies

Būvēs bērnu vai sporta laukumu

pexels.com

Daugavpils dome turpina promenādes labiekārtošanu Stropos. Nākamais posms ir bērnu un sporta laukuma būvniecība.

Pašvaldības Pilsētbūvniecības un vides komisija izskatīja vairākus variantus. Tās locekļi uzskata, ka laukumiem ir jābūt gan stilistiski saderīgiem, gan praktiskiem, turklāt jāatbilst noteiktai summai. Tika izskatīti bērnu rotaļu laukuma varianti ar koka elementiem, kā arī praktiskāks variants, taču tas vairāk piemērots pilsētai. To iegādes un ierīkošanas summas pārsniedz 70 000 eiro.

Komisija izskatīja tikai vienu sporta laukuma variantu, taču tā izmaksas pat bez montāžas izdevumiem ir vairāk nekā 43 000 eiro. Komisijas locekle Inguna Kokina pievērsa komisijas uzmanību tam, ka gan sporta, gan bērnu laukuma koncepcijai ir jāsaskan, jo tie atrodas vienuviet, bet visiem piedāvātajiem variantiem ir pilnīgi atšķirīgs stils.

Tiks nolemts sākumā pievērsties kāda viena objekta – bērnu vai sporta laukuma būvniecībai, turklāt objekta un tā montāžas izmaksas kopā nedrīkst pārsniegt 42 tūkstošus eiro.

Rezultātā komisijas locekļi nolēma izsludināt trīs konkursus – bērnu un sporta laukuma, atpūtas zonas ierīkošanai (soliņi un atkritumu urnas) un atsevišķu konkursu pontoniem. Jāpiebilst, ka pilsētas vadība vēlas, lai objekta būvdarbi tiktu pabeigti jau jūlijā.