„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.0 °C
apmācies

Pēdējie demontāža darbi poļu ģimnāzijas sporta zālē

Aleksandrs Rube

Jumta un būvkopņu (jumta balsti) demontāža J. Pilsudska Daugavpils Valsts poļu ģimnāzijā tuvojas nobeigumam, informē gan domes vadība, gan par būvdarbiem atbildīgās  SIA „Modus būve” celtnieki.

Pašvaldības priekšsēdētāja vietnieks Igors Prelatovs pastāstīja, ka pilsētas domes deputāti regulāri apmeklē objektu un seko darbu gaitai. Lai gan renovācijas temps varētu būt ātrāks, tā kā pašlaik tiek nojauktas konstrukcijas, objektā nevar atrasties visa celtnieku brigāde. Taču līdz visu ēkas galveno elementu pilnīgai demontāžai atlikušas dažas dienas. Tūlīt pēc tam pa visu sporta zāles perimetru tiks veikta pamatu lentas betonēšana. Tad sāksies jaunu būvkopņu un jumta montāža.

Atbildot uz jautājumu, kas notiek ar ģimnāzijas galvenā mācību korpusa fasādes siltināšanas un jumta remonta projektu, domes priekšsēdētāja Rihards Eigims teica, ka visus pamatīgi pievīlusi projektēšanas firma SIA „Lūsis”.

„Uzņēmums „Lūsis” strādā Daugavpilī jau ļoti sen un ir kļuvis „populārs” ar saviem problemātiskajiem objektiem,” pastāstīja R. Eigims, „diemžēl, lai ar viņiem strādātu, firmas pārstāvji regulāri jāsauc „uz paklāja” un mūsu speciālistu klātbūtnē jāsaka ne visai patīkamas lietas. Beidzamo reizi mums bija ļoti stingra saruna. Ceru, ka tas kaut kā ietekmēja viņu motivāciju.”

Darbi ģimnāzijas galvenajā ēkā (Marijas ielā 1) jāsāk jau šogad. Pretējā gadījumā pilsēta var zaudēt 300 000 eiro, ko Polijas Republikas Senāts piešķīris mācību apstākļu uzlabošanai šajā skolā.