„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+8.0 °C
apmācies

Degvielas cenu kāpums ir papildus slogs citām nozarēm

pexels.com

Aptaujātie Latgales iedzīvotāji uzskata, ka degvielas cenu kāpums, kas, kā skaidro Finanšu ministrija, radies vairāku apstākļu dēļ, tostarp inflācijas palielināšanās dēļ, ir papildus slogs saimniecības, uzņēmuma vai ģimenes budžetam.

Finanšu ministrija preses relīzē informēja, ka naftas cenas pasaules biržās 2018. gada maijā sasniedza augstāko punktu kopš 2014. gada, proti, vidējā naftas cena šī gada maijā bija par 49,7% augstāka nekā pērnā gada maijā un par 7,7% augstāka nekā šī gada aprīlī. Savukārt Latvijā degviela šī gada maijā, salīdzinot ar iepriekšējā gada maiju, sadārdzinājusies par 10,4%, un uzlekusi par 1,7% viena mēneša laikā. Pēc FM novērotā, degvielas cenas Latvijā nosaka ne tikai norises pasaules biržās, bet arī ASV dolāra kursa svārstības attiecībā pret eiro, tāpat nestabilitāte naftas reģionos Venecuēlā un Irānā, kā arī lielāko naftas ieguvēju vienošanās par naftas ieguves apjoma samazināšanu.   

Kalupes pagasta audžumamma Ieva Biteniece, kura ar vīru šobrīd audzina 8 bērnus, bieži sēžas pie auto stūres, lai savus lolojumus vestu uz bērnudārzu, skolu, interešu pulciņiem. Stāsta Ieva: „Degvielas cenu palielināšanos jūtam ļoti. Ja esam Lietuvā, nopērkam arī degvielu, jo tur tā ir lētāka. Draugi, kuri brauc no Lietuvas, atved degvielu arī mums. Dažreiz degvielas uzpildes stacijas rīkoja labas akcijas tiem, kuri automašīnā brauc 3-4 un vairāk, proti, degviela tad bija lētāka

Pilnu rakstu lasiet 19. jūnija numurā.