„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
-0.3 °C
nedaudz mākoņains

Igors Prelatovs paliek savā amatā

Aleksandrs Rube

Ceturtdien, 14. jūnijā, pilsētas domes sēdē tika nolasīta speciālās komisijas atskaite par domes izpilddirektores Ingas Goldbergas rezolūcijas viltošanas izmeklēšanu. Lai gan komisija atzina priekšsēdētāja vietnieka Igora Prelatova vainu, jautājums par viņa atstādināšanu bija pieteikts, taču netika iekļauts sēdes lēmumprojektu sarakstā.

 Šāda lēmuma pamatā ir vairāki momenti. Pirmkārt, šajā dienā domes priekšsēdētājs Rihards Eigims izdeva rīkojumu par atsevišķu I. Prelatova atbildības jomu nodošanu citam savam vietniekam Aivaram Zdanovskim. Otrkārt, speciālās komisijas locekļi (deputāti Jānis Lāčplēsis, Līvija Jankovska un Andrejs Elksniņš) atzīmēja, ka, neskatoties uz viņu verdiktu, šī lieta jāizmeklē tiesībsargājošiem orgāniem. Tas ir, I. Prelatova lieta joprojām nav slēgta.

Jāatzīmē, ka šāds iznākums nebūt nesekmē jaunas katlumājas būvniecības projektu TEC-3. Saskaņā ar ES finansējuma saņemšanas noteikumiem (šajā gadījumā – 5,2 miljoni eiro), projektos nedrīkst figurēt nekādas, pat minimālas aizdomas par korupciju. Jāpiebilst, ka izmeklēšana Daugavpils pašvaldībā ir šī drošības punkta redzeslokā. Tādējādi privātā kapitāla piesaistīšanas un turpmākās TEC-3 privatizācijas iespēja pašlaik ir ļoti augsta.