„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 17. aprīlis
Trešdiena
Rūdis, Rūdolfs, Viviāna
+3.7 °C
apmācies

Krāslavā rūca „žiguļi”

Egita Terēze Jonāne

Krāslavas autokross, kas notika 16. jūnijā, šogad bija īpašs, jo tika rīkots Krāslavas pilsētas 95 gadu jubilejas zīmē.

Pievarot smilšu sienas un automašīnu ķibeles, Krāslavas, Izvaltas un Daugavpils autosportisti 700 m garo trasi veica trijos kvalifikācijas braucienos un finālā, kur tad arī galvenais tiesnesis un sacensību rīkotājs, biedrības „Krāslavas auto-moto sporta klubs” priekšsēdētājs Guntars Jeminejs noteica uzvarētājus. Proti, Super klasē, kur startēja priekšpiedziņas automašīnas ar motora tilpumu 2,01 l, uzvarēja Rīgas Valsts tehnikuma Krāslavas struktūrvienības komandas pārstāvis Ilmārs Jurāns. Viņš uzvar jau vairākus gadus pēc kārtas. Tikmēr Ilmāra sīvākais konkurents, tikpat pieredzējis sportists daugavpilietis Ainārs Sulainis ierindojās 2. vietā. Finālbraucienā šķita, ka uzvarētājs būs Ainārs, kurš jau startā ieņēma līderpozīciju, taču pēdējā aplī Ilmārs, izmantojot daugavpilieša nelielo aizkavēšanos pagriezienā, apdzina un finišēja pirmais.

„Krāslavas autokrosā piedalos visus gadus. Man patīk uzvarēt. Lai tu būtu labākais, ir vajadzīgs labs automehāniķis. Pats auto gan sagatavoju un remontēju, gan arī vadu to. Autorallijs ir sporta veids, kas rada kolosālu pārdzīvojumu,” atzina Ilmārs. Savukārt Ainārs nebija noskumis par otro vietu, jo apzinās, ka pašreizējā automašīna, ar kuru gadā tiek pievarētas vairākas sacensības, jānomaina pret jaunu. „Krāslavieši ir malači! Tādas sacensības jauniešus aizvilina no datoriem un planšetēm,” uzskata Ainārs.

Šajā klasē startēja arī vienīgā dāma krāslaviete Alla Pastuhova. Viņa izcīnīja 3. vietu. Tas Allai bija pirmais brauciens savā trasē, vēl pirms gada viņa sacentās Ludzā. Stāsta Alla: „Man patīk braukt ar automašīnu. Vīrs Ilmārs pierunāja izmēģināt autoralliju. Smiltis ir visur - matos, zobos, uz drēbēm. Tik un tā tas ir interesants sporta veids.”

Pilnu rakstu lasiet 19. jūnija numurā.