„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.7 °C
apmācies

Pilnvērtīgs stadions būs gatavs pēc gada RU

LFF prezidents Kaspars Gorkšs (no kreisās) un Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Igors Prelatovs pārgrieza simbolisko lentīti, atklājot futbola laukumu „Esplanāde” // Foto: Sergejs Kuznecovs

Jaunā futbola laukuma atklāšanā Esplanādē piedalījās desmitiem jauno Daugavpils futbola skolas audzēkņu. Jāpiebilst, ka mākslīgā seguma atjaunošana tika uzsākta jau pagājušajā gadā.

Uz zaļā paklāja ar apzīmējumiem var trenēties, savukārt pilnībā būvdarbi tiks pabeigti nākamajā gadā, un tad „Esplanāde” kļūs par pilnvērtīgu stadionu.

LFF prezidents Kaspars Gorkšs pirms laukuma atklāšanas parunājās ar bērniem. K. Gorkšs atzīmēja, ka Daugavpilī dzīvo ļoti labestīgi cilvēki, kamēr runa nav par futbola laukumu: „Daugavpilī man reti kad izdevās uzvarēt. Vislabāk atmiņā palikušas četru finālspēles vienā no Latvijas bērnu un jaunatnes čempionātiem. Mēs iekļuvām finālā, kurš notika Daugavpilī, un tās spēles man spilgti iespiedušās atmiņā.”

Pēc gada ierīkos apgaismojumu un tribīnes. Šis stadions būs galvenais komandas „Daugavpils” mājas laukums, savukārt pašlaik ir iespēja šeit trenēties.

Oficiālas spēles stadionā nenotiks, ar vasaras slodzi pilnībā tiek galā stadions „Celtnieks”, stāsta pilsētas futbola skolas direktors Nauris Mackevičs: „Šosezon šeit plānojam tikai trenēties, tā kā ir paplašināts laukums, samazinājās drošības zona. Pašlaik nepietiek vietas pat pārnēsājamajām skatītāju tribīnēm. Tagad laukums atbilst starptautiskajam standartiem – 105x68 metri (iepriekš izmēri nebija tiem atbilstoši – 64x102 m). Jautājums saistībā ar to, ka trūkst teritorijas, tiks atrisināts, kad sāksies tribīņu uzstādīšana. Tad visa būs pietiekami, un mēs varēsim normāli spēlēt. Izņēmums ir Latgales zonas spēles, kuras notiek 8x8 formātā.”

Pēc Latvijas Futbola federācijas (LFF) un pilsētas domes vadības uzrunas tika pārgriezta lentīte, un jaunie futbolisti devās sacensties dažādās futbola stafetēs. Bumbas vadīšana, sitienu pa vārtiem precizitāte, 11 m soda sitieni, minispēles viens pret vienu, jauno futbolistu vecāku spēle – šīs aktivitātes ilga vairākas stundas.

Pilnu rakstu lasiet 19. jūnija numurā.