„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+9.2 °C
apmācies

Saņemts finansējums Ruģeļu dambja būvniecībai

nevgen.livejournal.com

13. jūnijā Daugavpils dome un Centrālā finanšu un līgumu aģentūra noslēdza līgumu par Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējuma piešķiršanu aizsargdambja celtniecībai Ruģeļu mikrorajonā. Šī projekta kopējās izmaksas ir 2,7 miljoni eiro, tostarp 85% -- ERAF līdzekļi.

Šīs idejas īstenošana tiek atbalstīta arī no valsts budžeta (118 00 eiro), savukārt atlikusī summa būs jāsedz pašvaldībai. Projektu plānots pabeigt trijos gados kopš līguma parakstīšanas brīža. Dambja garums no Ruģeļu ūdenskrātuves līdz Meļņičkas upītei – 3,4 kilometri, perspektīvā iespējama šīs inženierbūves paplašināšana līdz pat Gajokam.

Dambja būvniecība saistīta ar to, ka Daugavas labajā krastā pastāvīgi applūst vasarnīcu teritorija, kā arī pie upes ir nepieciešama normāla promenāde. Lai īstenotu šo projektu, eksperti veica vairākas pārbaudes, tostarp arī modelētas dažādas krīzes situācijas. Pētījumu rezultāti apliecināja, ka dambis pasargās no applūšanas aptuveni 4000 cilvēku, turklāt tas nekādi neietekmēs Daugavas kreisā krasta – Grīvas un Judovkas iedzīvotāju dzīves apstākļus.