„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.5 °C
daļēji mākoņains

Trīs punkti sacensībās un neskaidras perspektīvas

Sergejs Kuznecovs

17. maijā „Lokomotīve” savā trekā sacentās ar Gdaņskas komandu „Wybrzeže”. Pirmajā aplī Daugavpils spīdvejisti zaudēja ar divu punktu starpību. Pateicoties Petera Ljunga un Timo Lahti lieliskajam braucienam, daugavpilieši vēl vairāk palielināja savas iespējas izcīnīt papildpunktu.

Taču, neskatoties uz to, sacensības savā trekā nebija viegla „pastaiga”, jo viesi jau pirmajos braucienos demonstrēja, ka noskaņojušies uz nopietnu cīņu. Nepatīkama sajūta pārņēma, ka Polijas klubs izvirzījās vadībā ar rezultātu 5:7.

Pēc tam izdevās atgūt vadību, taču pārsvars nebija drošs. Tas svārstījās 2—4 punktu robežās un tikai pielēja eļļu ugunī, jo katram zaudējumam varēja būt nepatīkamas sekas. Savukārt sacensību gaita kārtējo reizi pārliecināja, ka ne jau viss ir atkarīgs no spīdvejistiem. Piemēram, septītajā braucienā pēdējā aplī pēkšņi nokrita Kjasts Puodžuks – motociklam pārtrūka ķēde, un komanda zaudēja trīs punktus.

Liels darba apjoms bija jāveic arī trekā. Tiesnešu brigāde lika aktīvi laistīt celiņus, lai būtu mazāk putekļu. Stiprās laistīšanas rezultātā treks sāka „brukt” – izveidojās bedres, nelīdzenumi. Tāpēc nācās gludināt celiņus ar traktoriem, lai nebūtu kritienu un traumu.

Pārtrūkušās ķēdes dēļ Kjasts Puodžuks zaudēja trīs punktus

Tomēr, neskatoties uz sacīkšu un tehniskajām peripetijām, „Lokomotīve” izpildīja savu uzdevumu un uzvarēja ar rezultātu 48:42, iegūstot divus punktus par uzvaru un papildpunktu. Tādējādi trīs punkti vienās sacīkstēs (tas ir maksimālais rezultāts) ļāva pakāpties klubam uz trešo vietu čempionātā.

Tādējādi pamatuzdevums – saglabāt vietu Polijas NICE līgā, ir izpildīts, tagad atlicis izvēlēties prioritātes. Vai klubam ir nepieciešamas izslēgšanas sacensības? Jo tā ir papildus nauda, kuras, kā zināms, klubam nav.

Pilno sacensību statistiku lasiet 19. jūnija numurā.