„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.1 °C
apmācies

Artjoms Gajevskis – Latvijas čempions

Pēc izkāpšanas no ūdens pirmām kārtām kustībā jānovelk hidrotērps // Foto: Sergejs Kuznecovs

16. jūnijā Daugavpilī notika Latvijas čempionāts triatlonā sprinta distancē (750 m peldēšana, 20 km riteņbraukšana un 5 km skriešana). Šīs sacīkstes bija veiksmīgas Daugavpils atlētiem.

Peldēšanā līderos izvirzījās Artjoms Gajevskis (Daugavpils) un Raimonds Levickis (Dobele). Starpība tranzīta zonā bija maza, un sportisti visus 20 kilometrus brauca tandēmā. Viņi vienlaikus iegāja tranzīta zonā, kurā Artjoms bija ātrāks un vienatnē devās skriešanas distancē. Visus piecus kilometrus Artjoms pastāvīgi palielināja savu pārsvaru. Viņa oponentam vien atlika saglabāt savu tempu, lai nezaudētu otro pozīciju, tiesa, to neviens īpaši arī neapdraudēja.

Rezultātā nekādi brīnumi nenotika – Artjoms Gajevskis finišēja pirmais, R. Levickis bija otrais. Mārcis Pīnups (Aglona) izcīnīja trešo vietu. Tranzīta zonā pirms skrējiena viņš iegāja pirms sava riteņbraukšanas pārinieka, vēlāk saglabāja pārsvaru un izcīnīja bronzu.

Artjoms Gajevskis traucas pretī zeltam

Sieviešu sacensībās ārpus konkurences bija Daniela Leitāne (Dobele), kura visu distanci veica vienatnē, neļaujot pietuvoties nevienai pretiniecei.

Pilnus sacensību rezultātus lasiet 19. jūnija numurā.