„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+6.6 °C
apmācies

Preiļu novadā brīvlaikā strādās 163 skolēni

pixabay.com

Noslēgusies skolēnu atlase darbam vasarā Preiļu novadā un lemts, ka 47 skolēniem darbs tiks piedāvāts lauku teritorijā, četros novada pagastos, bet 116 – Preiļos. Interese par darba iespējām vasaras brīvlaikā beidzamo gadu laikā ievērojami augusi, piemēram, ja 2013. gadā programmā piedalījušies tikai 67 skolēni, tad šogad kopumā tika saņemti 179 pieteikumi.

Pieaugusī interese sekmējusi arī vakanču skaita pieaugumu, tādēļ šogad nodarbinātības pasākumos vasaras brīvlaikā nodrošināts vairāk darba vietu lielākam skaitam jauniešu. Skolēni strādās izglītības iestādēs, jauniešu centrā „Četri”, bibliotēkā, tūrisma un informācijas centrā, Preiļu Vēstures un lietišķās mākslas muzejā,  pansionātā „Preiļi” un citās pašvaldības iestādēs.

Pieteikties darbam vasarā varēja bērni un pusaudži vecumā no 13 līdz 18 gadiem, kuri mācās Preiļu novada vispārizglītojošās mācību iestādēs un kuru dzīvesvieta deklarēta Preiļu novada pašvaldības administratīvajā teritorijā. Nodarbinātības pasākumos vasaras brīvlaikā iesaistītie skolēni strādās astoņas darba dienas, 13 un 14 gadus veci skolēni tiks nodarbināti ne vairāk kā četras stundas dienā, bet jaunieši no 15 gadu vecuma strādās ne vairāk kā sešas stundas dienā, saņemot atlīdzību par paveikto darbu.