„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+5.9 °C
neliels lietus

Klupšanas akmeņi

«Akmens žogs” Transporta ielā // Foto: Jeļena Čursina

Avīzes „Latgales Laiks” redakcijā vērsās Nīderkūnu iedzīvotāji un lūdza noskaidrot, kāpēc pie Transporta un Komunālās ielas krustojuma ceļmalā atrodas milzīgi akmeņi, radot avārijas situāciju.

Laukakmeņu rinda atrodas gar Transporta ielu tās sākumā, un, nogriežoties no Komunālās ielas, šie akmeņi nav redzami. Daugavpilietis Jevgeņijs pastāstīja, ka īpaši bīstams šis posms ir ziemā, kad akmeņus klāj sniegs. „Pagaidām šeit tikušas sabojātas tikai mašīnas, tāpēc negribas, lai izveidotos nopietnāka situācija un ciestu cilvēki.”

Pilsētnieki šajā jautājumā vērsās  Daugavpils pašvaldības policijā, taču šis jautājums nav tās kompetencē, tāpēc policijas darbinieki, saskaņā ar noteikumiem, pārsūtīja informāciju Komunālās saimniecības pārvaldei (KSP), tā tika paziņots „Latgales Laikam”.

KSP vadītāja vietnieks Artūrs Džeriņš atzīmēja, ka šis objekts jau ticis pārbaudīts un ir noskaidrots, ka akmeņi atrodas tieši uz privātās un pilsētas zemes robežas. Vienīgais, ko var izdarīt autovadītāji, kuri cietuši, braucot pa šo teritoriju, -- vērsties ar iesniegumu policijā vai pie mājas un zemes īpašnieka, kurš uzstādījis šos akmeņus. Kā liecina vietnes kadastrs.lv informācija, akmeņi atrodas nevis privātā teritorijā, bet gan uz pašvaldības zemes.