„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+5.2 °C
apmācies

Latgales baltkrievi sveiks Latviju simtgadē

dagda.lv

Dagdas baltkrievu biedrība „Verbica” parakstīja līgumu par Latgales NVO programmas projekta „Latgales baltkrievu veltījums Latvijai dzimšanas dienā” īstenošanu - Latvijas valsts simtgades svētku vēstījums „Es esmu Latvija” izskanēs Starptautiskajā baltkrievu dziesmu un deju festivālā „Fest 2018”, kas Dagdas novadā notiks 14. un 15. jūlijā, informē projekta vadītāja Inese Plesņa.

Projekta mērķis ir stiprināt sabiedrības valstsgribu, vairot mazākumtautību piederības sajūtu Latvijai un mīlestību pret savu zemi, parādot baltkrievu etnisko bagātību, unikalitāti, autentisko mantojumu un tradīciju integrāciju Latgales kultūrvidē.

Festivālam ir izvēlēta tēma „Baltkrievu veltījums Latvijai simtgadē”, kuras ietvaros Latvijas mākslinieciskās pašdarbības kolektīvi nesīs vēstījumu „Es esmu Latvija”, bet ārzemju viesi sagatavos apsveikumus Latvijai dzimšanas dienā.

Festivāla norises ir paredzētas divu dienu garumā. Pirmajā dienā notiks pagalmu koncerti „Baltkrievu sēta”, festivāla svinīga atklāšana, svētku gājiens un festivāla lielkoncerts „Daudz laimes dzimšanas dienā, Latvija!”. Otrajā dienā „Baltkrievu sētas” aktivitātes norisināsies Ezernieku brīvdabas estrādē.

Projekts tiek īstenots ar LR Kultūras ministrijas un biedrības „Dienvidlatgales NVO atbalsta centrs” finansiālu atbalstu. Līdzfinansējumu festivāla norisēm nodrošina Dagdas novada pašvaldība. Projekta kopējās izmaksas ir 1200 eiro.