„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.1 °C
neliels sniegs

Līgo un Jāņu dienā šogad pieķerti vairāk dzērājšoferi

vp.gov.lv

Līgo dienā un Jāņos policija aizturējusi kopumā 66 autovadītājus, kuri pie stūres bija sēdušies alkohola reibumā, kā arī četrus šoferus narkotiku iespaidā, Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Rīta panorāma" stāstīja Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis.

Pēc viņa teiktā, svētkos šogad pieķerti vairāk dzērājšoferi nekā pērn, kad policija pieķēra kopumā 60 autovadītājus, kuri pie stūres bija sēdušies alkohola reibumā.

Krapsis norādīja, ka aizvadītajās brīvdienās bijis viens ceļu satiksmes negadījums ar bojāgājušajiem. Avārijā Jāņu naktī uz Valmieras šosejas Kocēnu novada Rubenē gāja bojā divi cilvēki. Taču šo negadījumu, pēc policijas pārstāvja teiktā, nevar saistīt ar svētku svinēšanu.

Valsts policijas pārstāvis norādīja: neskatoties uz Ceļu satiksmes drošības direkcijas pirmssvētku kampaņu un policija brīdinājumiem, kad autovadītāji aicināti nebraukt reibumā, arvien atsevišķi autovadītāji bijuši bezatbildīgi.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam (VUGD) aizvadītās svētku brīvdienas bijušas salīdzinoši mierīgas, LTV raidījumā stāstīja  VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas speciāliste Inta Palkavniece. Kopumā bijuši 155 izsaukumi, ugunsgrēkos cietis viens cilvēks. No ūdenstilpēm izcelti trīs noslīkušie, no viņiem viens cilvēks noslīcis svētku brīvdienās.


lsm.lv