„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+6.7 °C
apmācies

Rēzeknes saldais zīmols

Jeļena Čursina

Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC) organizē konkursu jaunajiem lauku uzņēmējiem „Laukiem būt!”, kura pamatprincips ir Latvijas un tās lauku tradīciju un vērtību saglabāšana. 2017. gadā 15 finālistu konkurencē pārstrādes jomā pirmo vietu ieguva Velga Sarmule no Rēzeknes ar mājas kārumiem – saldējumu un konditorejas izstrādājumu sēriju „Cukurella”.

Veiksmīgais tandēms

Saldumu ražošanas ideja radās pēc kārtējā gadatirgus apmeklējuma. Velga ievēroja, ka šādos tirdziņos bērnam nevar iegādāties visparastāko saldējumu. „Dīvaini, ka vietējie uzņēmēji šo nišu nav aizņēmuši,” viņa saka.

Ideja ilgu laiku „karājās gaisā”, pēc tam Velga uzzināja par LLKC rīkoto konkursu, kura ietvaros notika mācības un biznesa plāna rakstīšana. Viss sākās ar saldējumu, taču turpmāk kopā ar Velgu idejas attīstīšanā piedalījās draudzene, - kopā viņas izdomāja vairākas konditorejas izstrādājumu receptes. „Viena galva ir labi, bet divas – vēl labāk,” saka V. Sarmule. Draudzenei ir biznesā noderīga profesija – viņa ir grāmatvede, taču patīk gatavot desertus un citus gardumus. Savukārt Velgas dizaineres izglītība noderēja uzņēmuma logotipa veidošanā, iesaiņojuma, kārbiņu utt.  izstrādāšanā. Tādējādi izveidojās veiksmīgs tandēms, kur abas dalībnieces veiksmīgi papildina viena otru. Šis piemērs pierāda, ka biznesa sākums var būt arī hobijs un vēlēšanās dalīties ar to.

Atbildot uz jautājumu, kā, būdama interjera dizainere, Velga nolēma pievērsties konditorejas izstrādājumu ražošanai, viņa saka, ka tas viss ir radošs darbs, turklāt Velgai tas ir tuvs. V. Sarmule strādā profesijā, pasniedz Rēzeknes tehnikumā, šis darbs prasa lielāko daļu viņas laika. Saldumu ražošanai tā atliek maz. Velga dzīvo Strūžānu pagastā, brauc uz darbu Rēzeknē, ceļā pavadot 30 minūtes, turklāt cenšas attīstīt lauku tūrismu.

Vecās mājas jaunā dzīve

Velga uzskata, ka konkursa rezultāti apliecināja, ka nav jābaidās un obligāti jāpiedalās, ja ir tāda iespēja. Viņa jau sen gribēja kaut ko tādu izdomāt, Velga vēroja, kā daudzi raksta dažādus projektus, izdomā kaut ko jaunu un interesantu. Viņasprāt, visam pienāk savs laiks, tagad tas ir arī „Cukurellas” laiks.

Pilnu rakstu lasiet 22. jūnija numurā.

Komentāri

02.07.2018 11:41
Rz
Ka byutu Rēzeknis, byutu "Cukrella". A tān taids - nikaids.