„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+5.1 °C
apmācies

Sliedes Veselības ielā montēs septembrī

Sliedes liek bez kavēšanās // Foto: Aleksandrs Rube

Trešā tramvaja maršruta pagarinājuma būvniecība 18. novembra un Veselības ielā notiek saskaņā ar apstiprināto plānu – kavēšanās nav. Uzņēmuma „Daugavpils satiksme” valdes loceklis Romāns Savickis atzīmē, ka autovadītājiem nepatīkamākos darbus ceļa braucamās daļas fragmentā celtnieki sāks septembrī.

Pašlaik firmas „Binders” celtnieki liek sliedes 18. novembra ielā. Darbu gaitā jau ir atklāti interesanti atradumi. Veselības ielā nesen atrasts Otrā pasaules kara laiku artilērijas šāviņš, kuru vēlāk padarīja nekaitīgu Nacionālo bruņoto spēku sapieri.

Saskaņā ar apstiprināto plānu, tramvaja sliedes Veselības ielā, Daugavpils reģionālās slimnīcas virzienā, jāsamontē septembrī. Pagaidām nav zināms, cik ilgs laiks būs nepieciešams šo darbu veikšanai, taču transporta kustība šeit būs apgrūtināta. Tā kā visas formalitātes, kuras bija saistītas ar privātās zemes iegādi, jau ir nokārtotas, šajā vietā sliežu likšana nedrīkst radīt nekādus sarežģījumus.

Atgādinām, ka šī projekta kopējās izmaksas ir 5,6 miljoni eiro. Pagarinātā tramvaja līnija jānodod ekspluatācijā 2019. gada vasarā.