„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+11.3 °C
apmācies

Siltinās pilsētas arhīvu

Arhīva ēkā jau sen ir vajadzīga siltināšana // Foto: Aleksandrs Rube

Latvijas Nacionālais arhīvs plāno īstenot projektu, kura ietvaros tiks siltināta tā struktūrvienība Daugavpilī. Projekta izmaksas – 2,2 miljoni eiro. Tiks nosiltināta puse Daugavpils zonālā arhīva ēkas (Komandanta iela 9, Daugavpils cietoksnis), nemainot tās frontālo daļu.

Latvijas Nacionālā arhīva Tehniskā nodrošinājuma nodaļas vadītājs Jānis Belinskis pastāstīja „Latgales Laikam”, ka tiks veikta ēkas pamatu hidroizolācija, nosiltinātas sienas un vairāki citi svarīgi darbi. Turklāt remontdarbus veiks tikai ēkas daļā, kura tiek izmantota (glabātava un darba telpas), savukārt objekta pamestā daļa paliks neskarta.

Lielākā daļa līdzekļu (85%) tiks saņemta no Eiropas Reģionālās attīstības fonda, pārējā – no valsts budžeta. Taču personas, kuras ir atbildīgas par projektu, pagaidām nevar precīzi pateikt, kad sāksies remontdarbi. Tā kā sadārdzinājušies celtniecības pakalpojumi, izdevumu aprēķinās un reālās summas var atšķirties par 20—30%. Pašlaik lielu projektu plānošanu apgrūtina ne tikai darbaspēka deficīts, bet arī minētais apstāklis.