„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+7.5 °C
apmācies

Dagdā apzinās labākās biznesa idejas

pexels.com

Dagdas novada dome no 2. jūlija līdz 3. augustam rīko biznesa ideju konkursu komercdarbības uzsākšanai vai attīstībai Dagdas novadā, pastāstīja pašvaldības Attīstības un plānošanas nodaļas projektu koordinatore Olga Gekiša.

17. jūlijā pl. 14.00 Dagdas novada domē notiks konsultācijas.

Pašvaldība konkursa uzvarētājam piešķirs ne vairāk kā 2500 eiro, bet konkursa kopējais finansējums ir 5000 eiro.

Konkursā var piedalīties fiziskas personas vecumā līdz 35 gadiem (ieskaitot), kas vēlas uzsākt saimniecisko vai komercdarbību un plāno nodrošināt pašu līdzfinansējumu vismaz 10% no projekta atbalstāmām izmaksām. Tāpat pašvaldība vērtēs fizisku personu (līdz 35 gadiem ieskaitot) - individuālo komersantu vai saimnieciskās darbības veicēju projektus, kuri plāno līdzfinansēt 20% no projekta atbalstāmām izmaksām. Ja juridiskās personas ir reģistrējušās ne agrāk kā trīs gadus pirms pieteikšanās konkursam Uzņēmumu reģistra Komercreģistrā vai VID ar juridisko adresi Dagdas novadā un apņemas līdzfinansēt 20% no projekta atbalstāmām izmaksām, tad arī tās var iesniegt konkursam savu biznesa ideju projektu.