„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+9.8 °C
apmācies

Daugavpils atklās U21 pasaules čempionātu

lokomotive.lv

29. jūnijā Daugavpilī otro reizi notiks individuālā pasaules U21 čempionāta spīdvejā finālsērijas posms. Junioru pasaules čempionāts tiek rīkots kopš 1988. gada, un tikai no 2010. gada turnīrā uzvarētāju sāka noteikt vairāku posmu summā. Toreiz Daugavpilī norisinājās otrais no trim paredzētajiem posmiem.

Jaunais pasaules čempionāta formāts Latvijai bija veiksmīgs. Toreiz pirmo reizi republikas spīdveja vēsturē Latvijas un Daugavpils pārstāvis izcīnīja godalgotu vietu – tas bija Maksims Bogdanovs. Savā trekā viņš bija otrais, savukārt pirmajā posmā Gdaņskā kļuva par uzvarētāju. Savukārt summā spīdvejists izcīnīja 30 punktus un trešo vietu.

Trīsreiz pasaules čempionātu dalībnieku sarakstā bija Andžejs Ļebedevs. 2012. gadā viņš nestartēja pamatsacensībās, sportistu atsevišķi uzaicināja uz piekto posmu, kur Andžejs izcīnīja 9 punktus. Andžejam pat tika piedāvāts startēt divos atlikušajos posmos Argentīnā, taču, apsverot visus plusus un mīnusus, spīdvejists atteicās. Noslēguma protokolā Andžejs bija divdesmitais 36 dalībnieku konkurencē, kuri kaut reizi bija devušies trekā.

Tuvu goda pjedestālam Andžejs bija 2013. gada sezonā. Summā daugavpilietis ar 28 punktiem ieguva ceturto vietu, līdz bronzai viņam pietrūka viena punkta.

2015. gada sezonā A. Ļebedevs atkal startēja fināla pamatsacīkstēs. Vienā no posmiem izcīnīja bronzu, bet summā bija 24 punkti un septītā vieta.

Lielas cerības tika liktas uz Jevgeņiju Kostigovu 2017. gadā, jau pirmajā posmā viņš kāpa uz goda pjedestāla, bet atkārtot panākumu neizdevās – devītā vieta (25 punkti).

Šosezon pasaules čempionāts sāksies 29. jūnijā stadionā „Lokomotīve”. Diemžēl, neviens Latvijas spīdvejists nekvalificējās čempionāta pamatsacensībām. Taču Daugavpils trekā ar 16. numuru startēs viens no vietējiem sportistiem.

Finālsacensībās visplašāk būs pārstāvēta Polija – 5 spīdvejisti, tostarp pašreizējais pasaules čempions Maksims Drabiks un vicečempions Bartošs Smektala. Būs trīs Dānijas pārstāvji, divi briti, viens no viņiem – Roberts Lamberts (2016. gada PČ bronzas medaļnieks), bet 2017. gada sezonā viņš bija tikai septītais.