„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+3.4 °C
apmācies

Promenādes celiņi un stāvvietas jau gatavas

Aleksandrs Rube

Lielā Stropu ezera promenādes pirmais celtniecības posms jau ir gandrīz pabeigts – celiņi un stāvvietas noasfaltētas, atlicis vien uzstādīt apmales. Savukārt pilsētas dome jau izziņojusi otro labiekārtošanas posmu.

Ūdens tuvumā jāuzstāda soliņi, atkritumu urnas, velosipēdu statīvi, jāierīko apstādījumi. Ņemot vērā pilsētnieku lūgumus, pašvaldība izsludinājusi konkursu bērnu un sporta laukuma ierīkošanai, kura kopējās izmaksas ir 70 000 eiro. Visdrīzāk, Komunālās saimniecības pārvalde (KSP) vispirms pievērsīsies vienam objektam. Tāpēc, kad būs precizētas darbu izmaksas, KSP būs jāpiešķir papildu finansējums no pilsētas līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem. Otrā labiekārtošanas posma ietvaros pie piestātnes tiks uzstādīti peldošie pontoni.

Šogad pabeigt visu būvdarbu apjomu celtniekiem diezin vai izdosies, taču līdz nākamās peldsezonas sākumam visiem ieplānotajiem elementiem jābūt gataviem. Atgādinām, ka pagājušajā gadā būvdarbi aizkavējās lietavu dēļ, kā arī bija izcēlies strīds ar zemes, uz kuras tiek būvēta promenāde, īpašnieku.

Vistuvākajā laikā tiks uzstādīti volejbola tīkli pludmaļu laukumos. Tie jau ir nopirkti, taču tos uzstādīs pēc tam, kad vietās, kur spēlēs volejbolu, pieslēgs videonovērošanas kameras. Lai tās pieslēgtu internetam, nepieciešamas 1—2 nedēļas.