„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.6 °C
apmācies

Dvietes muižā ierīko Mākslas mansardu

Būvnieki atkal rosās Dvietes muižas ēkā, kas kalpo kā kultūras norišu vieta Ilūkstes novadā, jo ēkas trešajā stāvā top Mākslas mansards.

Kā pastāstīja biedrības „Dvietes vīnogas” pārstāve Vanda Gronska, Mākslas mansardā notiks radošas darbnīcas, plenēri, mākslas izstādes. Gatavību radoši darboties Mākslas mansardā jau paudusi Ilūkstes novada mūzikas un mākslas skola, Ilūkstes dienas aprūpes centrs „Fēnikss”, Daugavpils māksliniece Una Gura un citi. Turklāt tiks atjaunota arī Dvietes muižas fasāde, iegādāti molberti, mēbeles. Būvdarbi noslēgsies rudenī.

„Mākslas mansards un pilnībā sakārtotā Dvietes muižas ēka -- tā ir dāvana Dvietei un Latvijai valsts simtgadē,” uzsvēra V. Gronska.

Projektu atbalstīja Eiropas Lauksaimniecības fonds lauku attīstībai un Ilūkstes novada pašvaldība ar 49 388 eiro, bet īsteno to biedrība „Dvietes vīnogas”.