„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.9 °C
apmācies

Kazimirs Adamovičs devās pensijā

Veneranda Zeile (Veņa) un Ritvars Gailums (Kazimirs Adamovičs) // Foto: Inese Minova

23. jūnijā Daugavpils novada Višķu estrādē pulcējās ap diviem tūkstošiem līgotāju, lai skaistos Vasaras saulgriežus sagaidītu kopā ar tautā iemīļotajiem varoņiem -- Kazimiru Adamoviču, šarmanto Veņu un viltīgo Broņu.

Jāteic, ka Kazimira Adamoviča piedzīvojumi Līgo vakarā Višķu estrādē turpinās nu jau trešo sezonu. Iepriekšējos gados galvenais varonis bija ierauts gan kolhoza jampadracī, gan ceļojumā ar laika mašīnu, bet šogad sapņoja par svinīgu aiziešanu pensijā.

Svētku uzvedumā „Operaceja „Penseja” i cyti Kazimira Adamoviča pīdzeivõjumi” galvenajās lomās tradicionāli iesaistījās Daugavpils teātra aktieri Ritvars Gailums un Kristīne Veinšteina, kā arī Višķu sociālās aprūpes centra direktore Veneranda Zeile, kuri uzjautrināja publiku ar jokiem un asprātībām gan par aktuālām mūsdienu problēmām, gan mīlas lietām.

Radīt jautru svētku gaisotni viņiem palīdzēja Višķu sabiedriskā centra jauniešu vokālais ansamblis “Anima Corde”, Daugavpils novada Kultūras centra “Vārpa” tautas deju ansamblis “Līksme” un folkloras kopa “Dyrbyni”, grupa „Dabasu Durovys” un „Latgales Dāmu Pops”, solisti Juris Ostrovskis, Dainis Skutelis un Sandis Ulpe.  

Pasākuma organizators, Daugavpils novada pašvaldības aģentūras „TAKA” direktors Rolands Gradkovskis atzīst, ka galvenais uzveduma varonis Kazimirs Adamovičs patiesi „pavadīts pensijā”, jo līdz ar trešo uzvedumu ir noslēdzies šis jautrais seriāls, lai nākamgad pārsteigtu ar jaunām idejām. Iespējams, tas būs teātra uzvedums vai kāds cits pārsteigums, bet noteikti citā stilā, lai skatītājiem neapnīk, atzīst R. Gradkovskis.