„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+9.2 °C
apmācies

Pilsētā ekrāna nebūs

pexels.com

Latvijas televīzija paziņojusi, ka Vispārējos dziesmu un deju svētkus uz lieliem ekrāniem ielās translēs 25 pašvaldības. Tikai Rīgā vien šādi ekrāni atradīsies Esplanādē, pie Brīvības pieminekļa, līdzās Kongresu namam un Rīgas centrāltirgū.  

Kas attiecas uz Daugavpili, tad, pēc kultūras pārvaldes vadītājas Elvīras Kleščinskas teiktā, pašvaldība nav uzstādījusi tādu mērķi translēt svētkus uz lielā ekrāna.

Turklāt pilsētai neesot atbilstoša tehniskā aprīkojuma, visus lielos ekrānus, kas tiek izmantoti pilsētas svētkos, pašvaldība īrē. Par šādas translācijas īstenošanu bijis jādomā vismaz 3—4 mēnešus iepriekš, teica E. Kleščinska. Tāpēc Daugavpils iedzīvotāji, kas nedosies uz svētkiem Rīgā, tos varēs vērot vien savos TV ekrānos.

Kopumā XXVI Vispārējos Dziesmu un XVI Deju svētkos piedalīsies ap 40 000 dziedātāju, dejotāju un mūziķu. No Daugavpils uz svētkiem dosies ap 550 dalībniekiem — 6 deju kolektīvi, 3 kori, 10 nacionālo kultūras centru kolektīvi, 2 pūtēju orķestri, 2 lietišķās mākslas studijas, 2 fokloras kopas un pa vienam vokālajam un koklētāju ansamblim.