„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.9 °C
nedaudz mākoņains

Nelegālas cigaretes un četri aizturētie

VP LRP

Aizvadītajā nedēļā VP LRP Kriminālpolicijas biroja darbinieki, cīnoties pret nelikumīgu akcizēto preču apriti, ieguva informāciju, ka Daugavpilī, iespējams, tiek veiktas darbības, kas ir saistītas ar nelikumīgu tabakas izstrādājumu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju. Lai pārbaudītu esošo informāciju, policisti uzsāka kriminālprocesu, kura ietvaros īstenoja operatīvo pasākumu kompleksu – kopumā 9 kratīšanas, informē VP Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova.

Veicot apskati vienā no Daugavpils tirdzniecības objektiem, aizdomās turētās personas un vēl triju iespējamo vainīgo personu dzīvesvietās un transportlīdzekļos tika konfiscētas 253 880 nelikumīgi uzglabātas cigaretes ar dažādu valstu (Baltkrievijas Republikas, Krievijas Federācijas, Ukrainas Republikas) akcīzes markām, ka arī bez akcīzes marķējuma. Aizdomās par nelikumīgu akcizēto preču apriti tika aizturēts kāds 1979. gadā dzimis vīrietis, kurš jau iepriekš bija nonācis policijas redzeslokā saistībā ar analogiem  likumpārkāpumiem.

Izmeklēšanas gaitā tika noskaidrota arī citu iespējamo vainīgo personu -- 1996. gadā dzimuša vīrieša un 1957. un 1996. gadā dzimušu sieviešu saistība ar šo likumpārkāpumu.

Pašlaik izmeklēšana turpinās, tiek skaidroti notikušā apstākļi, savukārt aizturētajiem par minēto likumpārkāpumu draud kriminālatbildība. Jāpiebilst, ka aizdomās turētajiem tika piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Par minēto likumpārkāpumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai ar naudas sodu ar vai bez mantas konfiskācijas.