„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+5.2 °C
apmācies

Attīra aizlaistās ūdenstilpes

Dīķis Esplanādē ir iztīrīts // Foto: Aleksandrs Rube

Daudzi pilsētas iedzīvotāji jau ievērojuši, kā pārvērties dīķis Vienības un Cietokšņa ielas krustojumā Esplanādē un dīķis Liginišķu ielā Grīvā. Ar komunālās saimniecības pārvaldes pūliņiem šīs ūdenstilpes tika attīrītas no krūmiem un kokiem. Perspektīvā tās var kļūt par pilnvērtīgām atpūtas vietām pie ūdens.

Komunālās saimniecības pārvaldes (KSP) inženieris Kaspars Laizāns uzsvēra, ka tagad sausuma dēļ diezgan sarežģīti novērtēt ainavas sakārtošanas darbus. Taču Liginišķu ielā dīķis tika ne vien iztīrīts , bet arī padziļināts par pusotru metru.  Iespējams, nākamgad tajā tiks ielaistas karūsas un sakārtota piegulošā teritorija.

Situācija Esplanādē nedaudz atšķiras. Šeit tāpat maz ūdens, kas ieplūst no izsīkušās Šūņupītes. Darbu rezultāti būs redzami tikai pavasarī un tikai pēc tam, kad šur atvedīs vēl pāris kravas augsnes reljefa izlīdzināšanai.

Vai šādi darbi notiks arī turpmāk, būs skaidrs tikai nākamgad.

Pašlaik KSP plānos ir jaunu pludmaļu izveide pie Plotičku ezera (Viduspoguļanka) un Zirgu ezera (Vizbuļu iela), grāvju izlīdzināšana Nīderkūnos un nopietns darbs ar aizsargdambjiem Daugavpils cietokšņa tuvumā (Odu iela) un Mežciemā.

Mežciemā speciālistiem jānoskaidro problemātiskākās plūdu teritorijas – tas tiks darīts pirmām kārtām. Darbi ieplānoti vasaras beigās – rudens sākumā.