„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+0.1 °C
apmācies

„Daugavpils/Progress” iekļūst nākamajā kārtā

Valērijs Afanasjevs pastāvīgi dalīja piespēles, saraustot „Alberta” aizsardzību, bet kompensācijas laikā realizēja 11 m soda sitienu // Foto: Sergejs Kuznecovs

Latvijas kausa izcīņas futbolā otrais posms „Daugavpilij” bija viegls, jo īpaši salīdzinājumā ar iepriekšējo kārtu, kurā komandai nācās glābt situāciju, cīnoties par uzvaru papildlaikā. Savukārt spēlē ar „Albertu” savā laukumā atbildes uz visiem jautājumiem tika sniegtas 90 pamatlaika minūtēs.

Vugars Askerovs guva vārtus astotajā minūtē, un līdz pat pārtraukumam laukuma saimnieki pastāvīgi saasināja situāciju pie pretinieku vārtiem. Lai gan otrie vārti brieda, taču tūlīt pēc pārtraukuma tie bija negaidīti. Bumbu vārtos iesita Iļja Ševčuks, taču, lai tas izdotos, pirms tam visu izdarīja Dāvis Cucurs. Pussargs iegāja soda laukumā un, cīnoties ar diviem aizsargiem, pēdējā brīdī paspēja ieraidīt bumbu vārtsarga zonā, savukārt komandas biedri Dāvja pūliņus pārvērta vārtu guvumā.

Turpmākie notikumi apliecināja nospiedošo „Daugavpils” pārsvaru laukumā. Divus vārtus guva V, Askerovs – 3:0, bet Kirils Iļjins panāca 4:0. Kirils paveica lielu darba apjomu – pats apdraudēja pretinieku vārtus, dodoties uz priekšu, vairākkārt raidīja bumbu no savas pozīcijas. Punktu spēlei pielika 11 m soda sitiens, kuru realizēja Valērijs Afanasjevs, kurš visu spēli dāsni deva piespēles saviem komandas biedriem.

„Daugavpils” treneris Viktors Morozs

„Daugavpils/Progress” uzvarēja ar rezultātu 5:0 un iekļuva astotdaļfinālā. Šajā stadijā cīņā iesaistīsies Latvijas virslīgas čempionāta klubi. Astotdaļfinālā iekļuva arī komanda „Preiļi”, kura ar tādu pašu rezultātu savā laukumā pieveica „Staiceles bebrus”. Divus vārtus guva Miks Babris, vienreiz precīzs bija Matīss Babris, Aigars Caics un Rolands Purāns (11 m soda sitiens).

Turpinās pauze pirmās līgas čempionātā, taču Viktora Moroza trenētajai komandai atpūtai neatliek laika. Izņemot pēdējās divas Latvijas kausa izcīņas spēles, gandrīz 80% „Daugavpils” sastāva piedalās jaunatnes čempionātā un otrās līgas spēlēs. Šo periodu klubā cenšas pavadīt lietderīgi, ievērojot samērīgu slodzi. Pašlaik komandai ir optimālais sastāvs, iespējams arī pastiprinājums. Stāsta Viktors Morozs: „Šodien bija pavisam cita spēle, nevis tā, kā iepriekšējā aplī, kad nācās panervozēt. Iespējams, pienācīgi nenovērtējām pretinieku, taču šodien nekas tāds netika pieļauts. Ļoti labs bija pirmais puslaiks – to es pārtraukumā pateicu puišiem. Viss tika izdarīts lieliski, izņemot dažus momentus. Šobrīd tas ir optimālais sastāvs, daži spēlētāji atlabst pēc traumām. Vēl pāris futbolisti var pastiprināt komandu. Nav, piemēram, Nasira, viņam tiek dota atpūta, taču drīzumā viņš pievienosies.”

Pilnu spēles statistiku lasiet 3. jūlja numurā.