„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.1 °C
apmācies

Pieaugs biļešu cenas sabiedriskajā transportā

Akcīzes padārdzināšanās, augu pieaugums un nerentablie reisi – galvenie cenu celšanas iemesli // Foto: Aleksandrs Rube

Daugavpils domes deputāti pieņēma lēmumu palielināt braukšanas maksu pilsētas sabiedriskajā transportā.

No 1. septembra parasta biļete braukšanai vienā virzienā maksās 50 centus iepriekšējo 43 centu vietā. Šāds lēmums pieņemts sakarā ar pašvaldības dotāciju apjoma palielināšanos uzņēmuma „Daugavpils satiksme” zaudējumu segšanai.

Mēnešbiļete turpmāk maksās 25 eiro autobusam (vienā maršrutā) un tramvajiem (visi maršruti), 30 eiro divos autobusa maršrutos un 35 eiro visos autobusa maršrutos pilsētā. Lēmums par to pieņemts pēc pusgadu ilgām diskusijām par cenu kāpināšanas nepieciešamību.  

Atgādinām, ka maksa par braukšanu sabiedriskajā transportā Daugavpilī ir viszemākā Latvijā un nav mainījusies kopš 2009. gada. Biļešu cenu celšana vairākkārt tika atlikta politisku iemeslu dēļ. Taču līdz ar degvielas akcīzes un minimālās algas paaugstināšanos uzņēmuma „Daugavpils satiksme” ik gadu nepieciešama 900 000 eiro pašvaldības dotācija. Tāpēc saglabāt iepriekšējo līmeni pašlaik vairs nav iespējams.