„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+13.6 °C
apmācies

Plāno siltināt universitāti un poliklīniku

Aleksandrs Rube

Tuvākajā laikā Daugavpils Universitāte Daugavpils Bērnu veselības centrs (18. novembra ielā 19) plāno veikt vērienīgus siltināšanas darbus.

DU plāno paaugstināt septiņu objektu energoefektivitāti par 6,5 mlj. euro, bet veselības centrs – savai ēkai par 560 000 eiro.

Augstskola jau sen plānoja ķerties pie savām kopmītnēm un citas infrastruktūras. Visdrīzāk, pirmais objekts šajā procesā būs tukšā ēka Sporta ielā 6, kurai no ERAF iedalīti gandrīz 850 000 eiro. Deviņstāvu kopmītne jānosiltina (fasāde, jumts, pagrabtelpas, jauns siltumtīkls) līdz 2019. gada jūnijam. Šī daudzstāvu ēka netiek izmantota jau vismaz trīs gadus. Iemesls – problēmas ar minētā projekta izstrādi valsts līmenī, kamdēļ iemītnieki tika izmitināti citviet, ziņo projekta koordinatore Viktorijas Cirse.  

Bērnu veselības centrā tiek plānots:

  • Nosiltināt ārējās konstrukcijas – sienas, jumtu, bēniņus un nomainīt jumta segumu;
  • Uzstādīt saules kolektorus uz ēkas jumta;
  • Pilnībā nomainīt visu ēkas ventilācijas sistēmu;
  • Uzstādīt jaunu apkures sistēmu ar termoregulāciju;
  • Nomainīt elektroinstalāciju un uzstādīt telpās ekonomiskās spuldzes.

Projekta realizācijas termiņš ir 12 mēneši (2019. gada vasara un rudens). Viens no galvenajiem līgumnosacījumiem ar izpildītāju SIA „Lagron” ir punkts par telpu pieejamību darbu laikā. Bērnu poliklīnikas vadība pārliecināta, ka tas neietekmēs medicīnas iestādes darba ritmu. Būvuzraudzību objektā veiks SIA «INRI».