„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.5 °C
apmācies

Valsts robežsardze saņem ASV dāvinājumu

rezekne.lv

Piektdien, 29.jūnijā, iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, ASV vēstnieces vietnieks Latvijā Pols Polītiss un Valsts robežsardzes priekšnieks ģenerālis Normunds Garbars piedalījās svinīgā ceremonijā, lai atzīmētu pirmo Valsts robežsardzei piegādāto ekipējumu, kas finansēts ar ASV militārā finansējuma programmas (FMF) atbalstu.

Pasākuma ietvaros ASV vēstnieces vietnieks Pols Polītiss svinīgi nodeva 30 Amerikas Savienoto valstu dāvinātos kvadriciklus MV850 (Polaris) Valsts robežsardzes koledžas un Valsts robežsardzes teritoriālo pārvalžu pārstāvjiem.

Polaris kvadriciklu iegādi finansēja FMF reģionālās Eiropas drošības atbalsta fonds (ESAF). Valsts robežsardzei piegādāti 30 kvadricikli, rezerves daļas, kā arī nodrošināta robežsargu apmācība. Kvadricikli ievērojami uzlabos Valsts robežsardzes mobilitāti un tos izmantos patruļām pierobežā. Ekipējums arī uzlabos Valsts robežsardzes savietojamību ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS) – šogad šādus kvadriciklus piegādās arī NBS.

FMF programma gadu laikā ir devusi ievērojamu ieguldījumu, lai uzlabotu Latvijas aizsardzības spējas, savietojamību ar NATO spēkiem un stiprinātu Latvijas drošību. Pēdējos gados atbalsts ir pieaudzis un 2017.gadā Latvijai piešķirtais FMF un ESAF finansējums bija 20 miljonu ASV dolāru, apliecinot ASV uzticību Latvijas un NATO kolektīvajai drošībai.