„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.1 °C
apmācies

Ilūkstes novadā samazināsies sadzīves atkritumu tarifs

freeimages.com

Ilūkstes novadā sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumus sniegs SIA „AADSO (Atkritumu apsaimniekošanas Dienvidlatgales starppašvaldību organizācija)”, kas piedāvā zemāku sadzīves atkritumu tarifu -- 12,93 eiro/m3 (bez PVN), ja 1m3 svars ir 130 kg. To nolēma Ilūkstes novada deputāti jūnija sēdē. Pašreizējais tarifs ir 16,40 eiro/m3 (bez PVN) .

Kā informēja Teritorijas pārvaldes, apsaimniekošanas un sabiedriskās kārtības nodaļas vadītāja Romualda Kartašova, beidzas līgums ar SIA „Eko Latgale”, tāpēc jāslēdz jauns līgums. Tā kā Ilūkstes novada pašvaldība ir kapitāldaļu turētāja SIA „AADSO”, tad tā var izvēlēties šo uzņēmumu par atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu sniedzēju, neveicot publiskā iepirkuma procedūru.    

Uzņēmums aplēsis, ka tarifs varētu palielināties vienīgi dabas resursa nodokļa palielināšanās dēļ, un tas varētu būt aptuveni viens eiro gadā.

Ilūkstes novada domes priekšsēdētāja vietnieks Maigurs Krievāns jautāja, vai iedzīvotājiem būs jāpārslēdz līgumi. Tas būs jādara, taču jaunais līgums būs izdevīgs, jo tarifs ir par 3,47 eiro zemāks, teica R. Kartašova.