„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+3.9 °C
apmācies

Oļegs Mihailovs lieliski startē U21 finālposmā

Sergejs Kuznecovs

29. jūnijā Daugavpilī sākās individuālā pasaules U21 spīdveja čempionāta finālsērija. No „Lokomotīves” spīdvejistiem pēc atlases kārtām pamatsacensībās neiekļuva neviens, taču sacīkšu rīkotāji piešķīra „wild card” Dāvim Kurmim, bet ar 16. numuru trekā devās Oļegs Mihailovs. Savukārt diviem Daugavpils spīdvejistiem – Ernestam Matjušonokam un Artjomam Trofimovam bija rezervistu statuss.

Rezultātā visiem Latvijas sportistiem bija iespēja doties trekā. D. Kurmis, kuru organizatori iekļāva TOP 15, kas dod tiesības startēt trijos pasaules čempionāta finālsērijas posmos, brauca vāji. Trijos braucienos viņš palika bez punktiem un divos atlikušajos braucienos nestartēja, tāpēc tika dota iespēja rezervistiem.

E. Matjušonoks piedalījās divos braucienos, taču abas reizes finišēja ceturtais. A. Trofimovs trekā bija trīsreiz, izcīnīja 5 punktus (0, 2, 3) un 12. vietu.

Lieliski startēja Oļegs Mihailovs, kuram bija piešķirta „wild card” -- 10 punkti (2, 2, 3, 2, 1). Jau pēc pirmajām braucienu sērijām bija skaidrs, ka Oļegs pretendē uz pusfinālu, un šīs cerības viņš attaisnoja.

Pusfināla braucienā O. Mihailovs sacentās ar poļiem Dominiku Kuberu, Danielu Kačmareku un Maksimu Drabiku (pašreizējais U21 pasaules čempions). Rezultātā daugavpilietis piekāpās vien M. Drabikam un no otrās vietas iekļuva finālā. No otrā pusfināla izšķirošajā braucienā startēja Bartošs Smektala (Polija) un Roberts Lamberts (Lielbritānija).

Tādējādi O. Mihailovs sacentās ar titulētiem pretiniekiem. R. Lamberts ir 2016. gada U21 pasaules čempionāta bronzas medaļnieks, bet šosezon uzvarējis Lielbritānijas čempionātā. Bartošs Smektala – pagājušā gada U21 pasaules čempionāta sudraba godalgas ieguvējs. Maksims Drabiks ir pašreizējais čempions, kurš centīsies šo titulu izcīnīt otro reizi.

O. Mihailovs lieliski iesāka fināla braucienu – priekšā bija tikai M. Drabiks. Pēc tam Oļegu apdzina R. Lamberts. Līdz pēdējai virāžai O. Mihailovs saglabāja trešo pozīciju, un tikai finiša taisnē B. Smektalam izdevās izrauties priekšā par pāris metriem, atstājot vietējo spīdvejistu ceturtajā pozīcijā.

2018. gada U21 pasaules čempionāta fināla sērijā pārliecinošu soli pretī uzvarai spēris M. Drabiks – 20 punkti, viņam seko R. Lamberts – 17 un B. Smektala – 17 punkti. O. Mihailovam – 12 punkti.

Nākamais posms notiks 22. jūlijā Lešnā, bet septembrī kļūs zināms čempions. Jāatzīmē, ka aizvadītajās brīvdienās notika Eiropas čempionāta pusfināla sacīkstes pāriem. Ungārijā Kjasts Puodžuks un Andžejs Ļebedevs izcīnīja pārliecinošu uzvaru, apliecinot savu favorītu statusu.

Latvijai – 29 punkti, 16 – A. Ļebedevam, 12 – K. Puodžukam. Vācijai – 22 punkti, arī tā piedalīsies finālā 1. septembrī Dānijā. Pārējie Ungārijas pusfināla dalībnieki: Ukraina – 20, Ungārija – 15, Norvēģija – 15, Slovākija – 14, Somija – 8 punkti.