„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

Premjers: Šobrīd nav plānu Latvijā piesaistīt lēto darbaspēku

Aleksandrs Rube

Latvijas valdībai šobrīd nav plānu piesaistīt lēto darbaspēku, to intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (Zaļo un Zemnieku savienība), komentējot Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) jaunāko ziņojumu, kurā akcentētas arī darbaspēka problēmas. Savukārt pie Latvijas finanšu sektora reputācijas uzlabošanas, ko arī rosināja SVF, jau tiek strādāts.

Pēc Kučinska teiktā, SVF secinātais, ka Latvijā ir nepieciešams nostiprināt Latvijas finanšu sistēmas reputāciju un kontroli banku sektorā, valdībai ir zināms un šogad pie tā tiek strādāts, tostarp, lai mazinātu nerezidentu naudas plūsmas.

"Protams, par darba tirgu mēs varam diskutēt. No uzņēmējiem nāk liels spiediens, mūsu cilvēki brauc prom lielākas algas meklējumos. Dabiski, ka šeit paliek tukšums. Bet tajā pašā laikā mums nav tādu plānu šobrīd [piesaistīt] lēto darbaspēku. Tādā veidā mēs nestimulētu produktivitātes rašanos. Jādomā, kā efektīvāk izmantot esošos cilvēkus," teica premjers.

Citas SVF rosinātās reformas jau esot valdības dienaskārtībā, piebilda Ministru prezidents.


lsm.lv