„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+5.6 °C
apmācies

Festivāls VIDES DEJA arī šogad aicina uz Lūznavu

luznavasmuiza.lv

Laikmetīgās dejas festivāls “VIDES DEJA” aicina pieteikties dalībniekus vides dejas performanču/izrāžu iestudēšanai jeb radošajām darbnīcām šī gada festivālā no 5. līdz 11. augustam Lūznavā. Tiek aicināti profesionāli dejotāji, dejas studenti, mūziķi, aktieri, vizuālās mākslas pārstāvji, dejas pedagogi, dejas entuziasti u.c. performanču interesenti. Pieteikšanās līdz 20. jūlijam, aizpildot tiešsaistes anketu festivāla mājaslapā. Dalība bez maksas. 

Pieteikuma anketa horeogrāfiem

Pieteikuma anketa vides dejas dalībniekiem

KAS? Laikmetīgās dejas festivāls “VIDES DEJA” notiks jau astoto reizi, pulcējot vairākus simtus festivāla apmeklētāju un dejas mākslas mīļotāju. Tas ir starptautisks projekts, kas ar savu individuālo gaisotni un atmosfēru iedvesmo horeogrāfus un citus māksliniekus radīt neparastus vides dejas iestudējumus.

KUR? Par festivāla vietu atkārtoti ir izvēlēta Lūznavas muiža, kas atrodas Rāznas Nacionālā parka teritorijā ar 24 ha lielu parku, kā arī Lūznavas apkārtne, kur festivāla vides dejas pirmizrādes, dejas izrādes, dejas eksperimenti, filmu vakari un citi notikumi radīs jaunas sajūtas un piedzīvojumus.

KAD? No 5. līdz 11. augustam festivāls Lūznavas muižas rezidencē pulcēs horeogrāfus, dejas entuziastus un citus māksliniekus vides dejas iestudējumu radīšanai, savukārt  8., 9. un 10. augustā festivāls aicinās uz publisko pasākumu programmu un vides dejas pirmizrādēm.

“VIDES DEJAS” festivāla idejas pamatā ir performanču veidošana dažādās jeb īpašās vides vietās, apspēlējot un apdejojot vides objektus un teritorijas, savā jaunrades procesā par pamatu izmantojot vietējo iedzīvotāju stāstus, vides stāstus, un vidi kā vides dejas performanču, izrāžu scenogrāfiju. Šī gada festivāla programmā būs viesizrādes no Ungārijas, Igaunijas, dejas filmas no Francijas, kā arī Latvijas horeogrāfu darbi un, protams, vides dejas pirmizrādes.

Plašāka informācija par festivālu: videsdeja.lv

Video-apskats no iepriekšēja gada