„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.2 °C
apmācies

Pie senioriem dosies mobilā brigāde

pexels.com

Tā kā šī gada maijā apstiprināts Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas projekts „Senioru sociālā iekļaušana (Vecumdienas komfortā)”, šovasar Daugavpils novadā plānots iegādāties specializēto automašīnu mobilās brigādes izveidei. Paredzēts, ka tā atradīsies dienas pakalpojumu centrā „Skrudaliena”, bet apkalpos visus novada iedzīvotājus.

Projekta ietvaros paredzēts uzlabot sociālo pakalpojumu sniegšanas kvalitāti, tai skaitā ar jauno automobili doties pie senioriem uz mājām. Automašīnā būs ierīkota duša, veļas mašīna un citas iekārtas ērtākai pakalpojuma saņēmēju aprūpei turpat uz vietas, kā arī senioru nogādāšanai Skrudalienā. Tāpat projekta laikā novada sociālie darbinieki dosies mācību braucienā uz Zviedriju.

Projekts jāīsteno līdz 2019. gada novembrim, tas nozīmē, ka pēc tam specializēto automašīnu pašvaldībai vajadzēs uzturēt par saviem līdzekļiem. To, cik tas izmaksās, vēl nav zināms, jo vispirms jāiegādājas jaunā automašīna.