„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.5 °C
apmācies

Artjoms Gajevskis uzvar otro reizi pēc kārtas

Artjoms Gajevskis // Foto: Sergejs Kuznecovs

Aizvadītajā nedēļā Vaidavā notika kārtējais posms Latvijas čempionātā triatlonā. Vidzemē atlētiem bija jāveic netradicionāla distance – 900 m peldēšana, 33 km riteņbraukšana un 9 km skriešana.

Pirmais finišēja Artjoms Gajevskis (Daugavpils), kurš distanci paveica 40 minūtēs un 23 sekundēs. Artjoma tuvākais sekotājs finišēja tikai pēc divām minūtēm. A. Gajevskim jūnijā tā bija otrā uzvara pēc kārtas. Iepriekš Daugavpilī viņš bija pirmais Latvijas čempionātā sprinta distancē.

Sieviešu konkurencē trešo vietu izcīnīja Anita Ļebedeva.

0,45 km + 22 km  + 4 km  distancē labākais bija Daņila Proščinko (M15), kurš finišēja 11 sekundes ātrāk par savu tuvāko sekotāju. Trešajā vietā Sandis Korņijenko, kurš savam kluba biedram zaudēja 30 sekundes. Savukārt Mārcis Pīnups bija otrais M19 grupā, taču kopvērtējumā šajā distancē viņam sestā vieta.

F15 grupā uzvarēja Una Velika, otrajā vietā – Darija Bileviča. F17 konkurencē Sofija Daņiļeviča izcīnīja otro vietu.

M50 grupā sudrabs Aivaram Uzolam un bronza – Vjačeslavam Gajevskim. Distancē 0,25 km + 11 km + 2 km F13 grupā otrā bija  Līga Kuroša. F9 distancē 0,1 km +5 km +1 km sudrabs Nadeždai Sulainei.