„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+1.9 °C
apmācies

Biļetes cena uz Viļņu – 30 eiro

ecolines.net

Lai gan Lietuva ir kaimiņos, braucieni uz Viļņu tiem Daugavpils iedzīvotājiem, kuriem nav savas automašīnas, jau daudzus gadus ir gana sarežģīts uzdevums. Vilciens no Daugavpils uz Lietuvas galvaspilsētu sāka kursēt pavisam nesen, taču tas brauc tikai nedēļas nogalē. Turklāt tagad uzņēmums „Ecolines” nolēma divkārtīgi paaugstināt autobusa biļešu cenas šajā maršrutā.

Līdz 25. jūnijam brauciens uz Viļņu vienam pasažierim izmaksāja 14,30 eiro vienā virzienā, ieskaitot arī rokas (5 kg) un lielo bagāžu (līdz 30 kg). Taču pēc 25. jūnija cena pieauga līdz 29,90 eiro. Turklāt šis sadārdzinājums attiecas uz reisu pl. 8.30 – Viļņā autobuss pienāk priekšpusdienā. T.i., brauciens turp un atpakaļ izmaksās gandrīz 60 (!) eiro. Biļete uz vēlāko reisu (11.15—15.00) pagaidām maksā tikpat cik agrāk.

Uz „Latgales Laika” jautājumu, ar ko saistīts šis cenu kāpums, „Ecolines” nespēja sniegt konkrētu atbildi. Firmas mārketinga nodaļas speciālists Tomass Užāns vien atzīmēja, ka starptautisko maršrutu biļešu cenas būtiski ietekmē sezona, dažādas komerciālas tendences (iepirkšanās, pasākumi), transporta piepildījums un citi faktori. Biļešu cenas tiek pielāgotas aktuālajam pieprasījumam un pastāvīgi mainās.

Brauciens no Daugavpils uz Viļņu ar „Ecolines” autobusu ilgst 3 stundas 20 minūtes. Salīdzinājumam: ceļā uz Varšavu jāpavada gandrīz 16 stundas, taču tas maksā tikai nedaudz dārgāk, -- 33 eiro vienā virzienā. Biļete uz Kijevu maksā 53 eiro, uz Berlīni – 64,40 eiro.

Savukārt vilciena biļete no Daugavpils uz Viļņu maksā 9 eiro.