„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.1 °C
apmācies

Robežsargi aiztur personu, kas patvaļīgi šķērsojusi valsts robežu

pexels.com

Piektdien, 29.jūnijā, Valsts robežsardzes amatpersonas par patvaļīgu valsts robežas šķērsošanu pēc ieceļošanas atteikuma saņemšanas aizturējušas 1978.gadā dzimušu Armēnijas pilsoni, ziņo Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Jolanta Babiško.

Terehovas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta  Armēnijas pilsonim, kurš vēlējās iebraukt Latvijā no Krievijas ar automašīnu Ford Fiesta, taču ārzemniekam nebija derīga ceļošanas dokumenta (persona uzrādīja Armēnijas pilsoņa pases kopiju) un derīgas uzturēšanās atļaujas.

Par valsts robežas joslas, pierobežas joslas, pierobežas vai robežšķērsošanas vietas režīma pārkāpšanu persona sodīta pēc LAPK 194. 1 panta pirmās daļas ar 200 eiro naudas sodu un saņēmusi ieceļošanas atteikumu pie robežas.

Neskatoties uz ieceļošanas atteikumu, vīrietis nepakļāvās robežsargu likumīgajām prasībām un, nelikumīgi izbraucot starp kravas un vieglo automašīnu barjerām, iebrauca Latvijā.

Nekavējoties tika uzsākti automašīnas un personas meklēšanas pasākumi, kuru rezultātā meklētā automašīna un tās vadītājs aizturēts Horoševa ciema apkaimē.

Par valsts robežas tīšu nelikumīgu šķērsošanu, izmantojot transportlīdzekli, uzsākts kriminālprocess. Persona aizturēta un ievietota Valsts policijas Īslaicīgās aizturēšanas vietā.