„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.0 °C
apmācies

Cietokšņa kempinga projekts – zem jautājuma zīmes RU

Treileris pilsētas centrā Mihoelsa ielā. Speciālu stāvvietu šādam transportam nav 100 km rādiusā // Foto: Aleksandrs Rube

Vieta jaunajam kempingam Daugavpils cietoksnī jau ir sakopta, taču šī projekta īstenošana diezin vai sāksies saskaņā ar plānu. Projektēšanas iepirkums, kurā piedalījās četras firmas, izrādījās pārāk dārgs, kā arī neiztika bez sūdzībām.

Savus priekšlikumus būvprojekta izstrādei un autoruzraudzībai iesniedza SIA „Joe”, SIA „Inri”, SIA „Būvdizains” un SIA „Rem Pro”. Trīs pirmās no tām piedāvāja gandrīz vienādu summu – 80 000 eiro (ar PVN), savukārt pēdējā – 147 000 eiro (ar PVN). Atbildot uz to, SIA „Rem Pro” iesniedza sūdzību Iepirkumu uzraudzības birojā par itin kā nesamērīgi samazinātu cenu, ko piedāvāja viens no pretendentiem. Šī sūdzība tika noraidīta. Taču, kā informēja domes Centralizēto iepirkumu nodaļas jurists Anatolijs Kriviņš, projekta kopējo virzību tas neietekmēs. Pašvaldībai nāksies mainīt konkursa prasības un nolikums, un būs atkal jāiesniedz pieteikums.

Šīs projekta kurators, domes vecākais eksperts projektu jautājumos Artjoms Mahļins uz šo ziņu portālā „Facebook” reaģēja šādi: „Pēc tā visa nolaižas rokas un vairs negribas turpināt ideju īstenošanu.., Suņi uz siena kaudzes!”

Turklāt viņš ir publicējis rakstu par to, ka Pleskavā (Krievija) šajā laikā tuvojas noslēgumam investīciju projekta realizācija, kura ietvaros tapis autokempings ar 67 stāvvietām un sporta un tūrisma komplekss. Pleskavā treileru stāvvietā ir pieslēgums ūdensvadam, elektrībai, kanalizācijai,  ierīkotas dušas un tualetes, ir veļas mazgātava, virtuve. Līdzīgi pakalpojumi un ērtības, tostarp apsardze un videonovērošana, paredzēta arī Daugavpils cietokšņa kempingā.