„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+9.8 °C
apmācies

Krāslavieši izveido sapņu rotaļu laukumu

pexels.com

Gandrīz 30 vecāki un bērni, apvienojušies nereģistrētā grupā „Sprīdīši”, Krāslavā pie daudzdzīvokļu nama Ezera ielā 18 izveidoja jaunu rotaļu laukumu, kuru paši nodēvējuši par sapņu pagalmu. 

Projekta idejas autore un koordinatore Valentīna Pitrāne pastāstīja, ka jau pagājušajā gadā SIA „Krāslavas nami” demontēja vecās konstrukcijas, kuras bija bīstamas un morāli novecojušas, bet šogad grupas „Sprīdītis” dalībniece dizainere Ieva Maļinovska uzzīmēja jauna rotaļu laukuma skici un vecāki iesniedza projektu Krāslavas novada domes konkursam „Iedzīvotāji veido savu vidi”. Tas saņēma atbalstu.

SIA „Krāslavas nami” vispirms demontēja veco betona smilšu kasti, pēc tam vecāki uzstādīja jaunas koka konstrukcijas, proti, šūpoles, kāpnes, slīdkalniņu, galdiņu ar 5 krēsliem, kā arī izveidoja pakāpienu celiņu. Jaunais rotaļu komplekss tika nokrāsots spilgtās krāsās.  

„Rakstot projektu, mums, vecākiem, prioritāte bija rotaļu laukums jo bērni pirms tam rotaļājās uz ielas braucamās daļas. Tagad viss notiek rotaļu laukumā, tur atpūšas arī vecāki pēc darba,” teica V. Pitrāne.