„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.7 °C
neliels lietus

Līvānu pašvaldība nosauca goda pilsoni

(No kreisās) Sabiedrisko attiecību un ārējo sakaru daļas vadītāja Indra Upeniece un Jānis Blūms Atzinības raksta pasniegšanas pasākumā

Apbalvojumu „Līvānu Goda pilsonis” saņems novadpētnieks, vairāku grāmatu autors Jānis Blūms, nolēma Līvānu novada domes deputāti.

Kā „Latgales Laikam” pastāstīja Līvānu novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciālists Jānis Vaivods, Jāni Blūmu pašvaldības augstākajam apbalvojumam pieteica 36 Līvānu novada iedzīvotāji. Vērtēšanas komisija saņēma šo vienīgo pieteikumu. 

Jāņa Blūma (1928) devīze -- „No daudz kā var atteikties, bet ne no savas vēstures un aizgājušo paaudžu piemiņas”. Viņš  ir 9 grāmatu autors, pētījis dzimtā novada cilvēku dzīves gaitas, 766. Rudzātu mazpulka, Rudzātu pagasta skolas, reliģiskās dzīves, Malnavas lauksaimniecības skolas vēsturi. Tāpat viņš ir sakrājis teikas, pasakas, svētku tradīcijas un citus folkloras materiālus par Rudzātu pagastu. Jānis Blūms izmanto gan arhīva materiālus, gan novadnieku stāstus, fotogrāfijas, citu izziņas materiālu. 

Jāņa Blūma novadpētniecības darbs ir novērtēts ar Atzinības krusta Sudraba goda zīmi (2005. gadā), Broņislava Spūļa prēmiju (2008) un Līvānu novada pašvaldības Atzinības rakstu (2016). 

Pilnu rakstu lasiet 6. jūnija numurā.


Foto J. Magdaļenoks