„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+5.4 °C
apmācies

PK finālspēli rādīs laukumā

Publicitātes foto

Daugavpils domes priekšsēdētājs Rihards Eigims savā „Facebook” profilā ievietojis informāciju, ka 15. jūlijā Vienības laukumā uz lielā ekrāna tiks translēta Pasaules kausa futbolā finālspēle.

Ekrānu spēles translēšanai pašvaldība nomās. Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis, atbildot uz jautājumu, vai pilsēta neplāno iegādāties šādu ekrānu, teica, ka šī tēma tikusi vairākkārt apspriesta domes sēdēs. „Šajā jautājumā ir svarīgi aprēķināt, cik lietderīgs ir šis pirkums,” viņš teica, „ekrāns maksā vairāk nekā 100 tūkstošus eiro, tāpēc to izmantot vien dažas reizes gadā nav lietderīgi, savukārt noma diennaktī izmaksā aptuveni 2—3 tūkstošus eiro.” Turklāt viņš uzskata, ka informatīvā ekrāna uzstādīšana, piemēram, Rīgas ielā, būtu labs risinājums. Izmatojot Eiropas projektus, kaut ko tamlīdzīgu cenšas panākt Marka Rotko mākslas centrs.

Pirms nedēļas, kad sākās Dziesmu un Deju svētki, 25 Latvijas pašvaldības sāka to translāciju uz lielajiem āra ekrāniem. Daugavpils domes Kultūras pārvaldes vadītāja Eleonora Kleščinska toreiz pastāstīja, ka āra ekrānu noma un uzstādīšana jāplāno 3-4 mēnešus pirms konkrētā pasākuma. Taču futbola translēšana pierāda, ka visu iespējams organizēt daudz ātrāk. Dziesmu un Deju svētku pārraidīšana uz lielā  ekrāna tomēr ir organizēta – visi interesenti var sekot svētku norisēm, apmeklējot televīzijas pārraides Vienības nama koncertzālē.

15. jūlijā, izņemot futbola translāciju, Vienības laukumā notiks arī gadatirgus un baltkrievu rokgrupas „Trubetskoy” koncerts.