„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.2 °C
apmācies

„LDz Cargo/DFA” revanšējās

Viens no Jurija Halimona sitieniem, taču sitiens, pēc kura „LDz Cargo” izvirzīsies vadībā, vēl bija jāgaida // Foto: Sergejs Kuznecovs

Latvijas futbola otrās līgas čempionātā Latgales zonā notika trīs spēles. „Jēkabpils” pieveica „Ilūksti” – 4:2. Uzvarētāju labā divus vārtus guva Konstantīns Bobrovs.

„Krāslava” sagrāva „Rēzeknes novadu” – 4:1. Divi vārti Edgara Ungura kontā, savukārt spēles beigās bumbu pretinieku vārtos ieraidīja Pāvels Baranovskis un Elvis Bovins. Savukārt „Daugavpils 2” un „LDz Cargo/DFA” bija šīs kārtas centrālā spēle. Pirmajā aplī jaunieši pieveica „dzelzceļniekus” -- 3:1. Visi gaidīja revanšu, jo „LDz Cargo/DFA” ambīcijas, neskatoties uz pāris neveiksmīgām spēlēm, nav mazinājušās.

Otrās līgas komandu pastiprinājis pieredzējis leģionārs no Lietuvas. „Dzelzceļnieku” jaunpienācējs Mindaugs Kalons ir piedalījies daudzu postpadomju valstu čempionātos, bijis Polijā, Izraēlā, Īrijā. No 2006. līdz 2014. gadam pārstāvējis Lietuvas izlasi, 2013. gadā ticis atzīts par Lietuvas gada labāko futbolistu. Liepājas „Metalurga” sastāvā izcīnījis Latvijas čempiona titulu (2005) un Latvijas kausu (2006). Klubā „Bohemians” (Dublina) kļuvis par čempionu un izcīnījis kausu (2008). Pagājušajā sezonā spēlējis Igaunijas čempionātā, bet tagad piedalās Latvijas otrās līgas čempionātā.

M. Kalona pieredze noderēja „LDz Cargo”, lai izcīnītu uzvaru spēlē ar Daugavpils jauniešiem. „Dzelzceļnieki” piespieda daugavpiliešus pie soda laukuma un neatlaidīgi centās uzlauzt aizsardzību, kurā laiku pa laikam rika pieļautas kļūdas. Tiesa, pretinieki to īstajā brīdī neizmantoja. „LDz Cargo” aktīvi sita pa vārtiem, atrodoties gan pie soda laukuma, gan tajā. Liela daļa raidīto bumbu līdz vārtsargam nenonāca, jo sitienus bloķēja aizsargi. Pirmais bīstamais moments bija J. Halimona sitiens, taču bumba trāpīja pa vārtu pārliktni.

Pēc lielisku tehniku demonstrēja Ričards Rasčevskis. No pusotra metra attāluma viņš ar galvu raidīja bumbu tukšos vārtos, neviens viņam netraucēja, taču bumba aizlidoja garām vārtiem. Tas, ka komandas biedri izsaka pārmetumus R. Rasčevskim, jau kļuvis par normālu tradīciju, -- par jebkuru neveiksme uzbrukumā  izskanēja viņam adresētas piezīmes, lai gan komandā kļūdījās katrs otrais.

Šī presinga rezultātā spēles beigās „Daugavpils 2” atkaroja daļu teritorijas, izveidoja uzbrukumu un guva vārtus. Pēc pārtraukuma, apsprieduši situāciju, „LDz Cargo” futbolisti uzreiz devās uzbrukumā un guva divus vārtus pēc kārtas. „Daugavpils 2” atlika cerēt tikai uz to, ka „LDz Cargo” nespēs aktīvi presingot divus puslaikus pēc kārtas. Pakāpeniski kļuva redzams, ka „dzelzceļniekiem” aizvien grūtāk izturēt spēles tempu, tiesa, jaunieši nezināma, kā to paātrināt. Šajā situācijā īsti laikā bija tiešais brīvsitiens, kuru nopelnīja Jānis Buls uz soda laukuma līnijas. Šo standartu lieliski izpildīja Deniss Kozlovs – 2:2.

Tas bija izdevīgs rezultāts, vajadzēja to tikai nosargāt, taču muļķīga kļūda laukuma centrā noveda pie tā, „dzelzceļnieki” spēles beigās izrāva uzvaru – 3:2. „Daugavpils 2” jaunieši izskatījās pavisam apjukuši un tā arī nespēja kaut ko mainīt.

Pilna spēles statistika - 10. jūlija numurā.